Engel Tanımayan Şair.. Engel Tanımayan Şair..
  Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü, 5. Başvuru Çağrı Dönemi’nde başvuruları kabul edilen 4 başvuru sahibiyle sözleşme imzaladı. TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü’nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan TKDK İl Koordinatörü Metin Şehitoğlu, Sandıklı ilçesine bağlı Kusura beldesinde gerçekleştirilecek 50 başlık süt inekçiliği projesi ve Sandıklı Karacaören köyünde gerçekleştirilecek olan 50 başlık süt inekçiliği projesi için 2 milyon 800 bin liralık yatırım yapılacağını, bu bedelin yüzde 65'i olan 1 milyon 800 bin liranın TKDK tarafından hibe olarak karşılanacağını bildirdi.
İscehisar ilçesinin Seydiler beldesinde hayvancılık yapan bir vatandaşın mevcut ahırını TKDK'dan alacağı hibelerle, son teknoloji makine ekipmanla donatacağını belirten Şehitoğlu, süt işleme sektörlerinden olan Tanova Süt Mamülleri'nin TKDK'dan alacağı hibe desteğiyle yaklaşık 1 milyon 600 bin liralık yatırım gerçekleştireceğini kaydetti. 5. Başvuru Dönemi kapsamında imzalanan sözleşmelerle Afyonkarahisar'a yaklaşık 5 milyon liralık yatırım kazandırılmış olacağını belirten Şehitoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“1.Çağrı ilanının yayınlandığı 1 Temmuz 2011 tarihinden bu yana yaklaşık bir yıl içerisinde Afyonkarahisar'a yapılacak yatırımlar için TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü toplamda yaklaşık 20 milyon liralık sözleşme imzalamış olup, 6. başvuru çağrı döneminde alınan başvuruların incelemesi devam etmektedir. Sözleşme imzalanan yatırımlar hızla, bir bir hayata geçmektedir.Zaman ilerledikçe yatırımcı ve danışman firmaların daha nitelikli projelerle geliyorlar. Daha fazla sayıda başvuruyla sözleşme imzalıyoruz. Özellikle süt çiftliği ve süt işleme alanlarında her dönem belli sayıda nitelikli projeler almaya başladık ve biz de bu başvuruları neticelendiriyoruz. İmzalanan bu sözleşmelerle birlikte bir yıl içinde sözleşmesi imzalanan yaklaşık 20 milyon liralık yatırım değerine ulaştık. Önümüzdeki çağrı dönemlerinde bu yatırım değerinin katlanarak büyüyeceğine inanıyorum.”
Şehitoğlu, özellikle süs bitkilerinde, Afyonkarahisar'ın bugün bu sektörün yaygın olduğu Antalya, İstanbul, İzmir gibi illerle kıyaslandığında sahip olduğu termal enerjiyle süs bitkisi üretiminde önemli maliyet avantajları sağlayacağını ifade etti. 'Süs bitkisi yetiştiricileri seralarını termal enerji kullanarak kurduklarında çok daha ucuza ürün üreteceklerini ve Afyonkarahisar’da bu karlı sektörün de hibe destekleriyle gelişeceğini söyleyen Şehitoğlu, “Bu şekilde ilimizde yeni iş olanakları sağlanmış olacaktır. IPARD programı kapsamında hibe desteği sağlanan broiler (et tavukçuluğu) sektöründe de ilimiz iklimi, termal enerji olanakları, büyükşehirlere, tüketici nüfusa yakınlığıyla, pazarlama imkanlarıyla önemli bir potansiyele sahiptir. Aynı zamanda yapılacak yeni yatırımlar vasıtasıyla ilimizde yeni istihdam alanları yaratılmış olacaktır. Böylelikle ilimizin farklı sektörlerdeki potansiyeli değerlendirilmiş olacak, yatırım ve istihdam olanakları artacak ve kırsal alandaki yatırımlar çeşitlendirilmiş olacaktır" dedi.

İzmir haber

Editör: TE Bilişim