Plastik Sanatlar Kulübü Başkanı Fatih Erdoğmuş, “Daha önce ebru adına dünyada açılan tüm karma sergiler sadece birkaç sanatçının eserlerini kapsıyordu. Ama biz iletişime geçebildiğimiz kadar çok sanatçıdan eser toplamaya çalışıyoruz. Sergi salonu kapasitesince 200- 300 hatta 500 sanatkar ve amatörden eser alınabilir. Sergiye akademik çalışma statüsü kazandıran niteliği ise amatör ruhlu ebruzenlerin de da bu sergide yer bulma şansının olması. Böylelikle usta-çırak ilişkisinde sanatçıların esin kaynakları ve kesiştikleri noktalar tam ve net olarak gözlemlenebilecek” diye konuştu. Erdoğmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim böyle büyük bir etkinliğin altından kalkabilecek bir bütçemiz yok. Tüm sanat dostu firmaları ve iş adamlarını bize destek vermeye davet ediyoruz. Sergilenen nadide eserler sergi sonunda satılarak hayır kurumlarına bağışlanacak. Bizim maddi hiçbir çıkarımız yok. Fakat üzülerek söylüyorum ki iletişime geçtiğimiz sergi salonları ve organizatörler ne bu hayır işinin, ne de sanat dünyasına verilecek böyle bir armağanın ciddiyetinin farkında değil.”
Özellikle büyük sergi salonlarından, salon konusunda ilgi ve destek bekleyen gençler sergilerinin adını, sponsor ve destek verecek kurumlara göre belirleyecekler. YTÜ Plastik Sanatlar Kulübü, geçen ay düzenlenen Ebru Günleri etkinliğinde, “Jüri Özel Ödülü” almış, diğer ebru severlerle birlikte dünyanın en büyük ebrusu rekor denemesinde bulunmuş ve Guiness Rekorlar kitabına girmişti.
İzmir haberleri
Editör: TE Bilişim