İmza öncesi MARKA Genel Sekreteri Erkan Ayan, Kocaeli Üniversitesi ile işbirliği içinde olmaktan ajans olarak memnuniyet duyduklarını belirtti. Rektör Komsuoğlu ise yaptığı konuşmada, "Biz 2023'e araştırma sektörüyle hazırlanıyoruz. Siyasi erk 2023'ü hedef gösteriyor. Bu amaca ulaşmanın tek yolu bilgi toplumu olmaktan ve bilgi üretmekten geçer. Parası olan herkesin bilgi üretimine katkı sağlaması gerekir. MARKA'ya bize verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Çok önemli bir imza töreni" dedi.
Konuşmaların ardından ilk olarak 2012 Güdümlü Proje Desteği Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan Monoklonal Antikor Üretim Labrotuvarı'na yönelik mutabakat zabtı imzalandı. Toplamda 1 milyon 141 bin 293 TL'ye mal olması beklenen projenin yüzde 75'i MARKA tarafından karşılanacak. Proje hayata geçerse, monoklonol antikor üretimi, kanser tanı ve tedavisi, bakteri ve virüslerin tanısı, ve sağlıkla ilgili AR-GE uygulamaları Kocaeli'de yapılabilcek. Türkiye'de ilk olacak tesiste üretilecek aşıların AR-GE amaçlı pazarlanması da hedefleniyor.
İmzalanan diğer iki protokol ise, çalışma psikolojisi veri bankası kurulması ve üniversitede eğitim alan lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerine uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmesini kapsıyor. Üç protolün de imzalanmasının ardından tören sona erdi.
Editör: TE Bilişim