Hidroklimatoloji uzmanın Türkiye'de çok az olduğuna dikkat çeken Dr. Barut, tedavide kullanılan çamurun Tuzla Kaplıcaları'ndan, kilin ise Eskişehir'den geldiğini belirterek, "Çamur ve kil Tuzla Kaplıcaları'nın mineralli sularıyla karıştırılarak, steril şartlarda paketlenip bize gönderiliyor. Bundan sonra eklem ve romatizmal hastalıkları olan hastalarımız, birimize başvuracaklar. Gerekli tetkiklerin ardından sıcak çamur almalarına engel bir durum yoksa rapor çıkartıp, 15 seanslık bir tedaviye alıyoruz. 45-47 derecede ısıttığımız çamuru lokal olarak uyguluyoruz. Ağrılı bölgeye uygulanıyor ve hasta yaklaşık yarım saat dinlendiriliyor. Çamuru temizlendikten sonra bir yarım saat daha dinlenip günlük hayatına devam ediyor. Bu tedaviyi dizde, boyunda, kronik bel ve omuz ve eklem ağrılarında kullanıyoruz" diye konuştu.
Kaplıca şehri Bursa için termal suyun önemine değinen Bursa Valisi Şahabettin Harput ise, Türkiye'ye örnek olan bu yeni kliniğin Bursalılara hayırlı olmasını diledi. Vali Harput, asırlardır birçok hastaya şifa dağıtan Bursa'da çamurun ardından termal su ile hastaların tedavi edileceği hidroterapi biriminin de açılışına bir adım daha yaklaşıldığını kaydetti.
Ardından kliniğin kurdalesi Bursa Milletvekili İsmet Su, Vali Şahabattin Harput, Sağlık Müdürü Özcan Akan, Başhekim Mehmet Karadağ ve Dr Yasemin Barut ile birlikte kesildi.
Çamur tedavisi ilk olarak diz ağrıları bulunan 54 yaşındaki Mustafa Kara'ya uygulandı. Tedavi sırasında hiç bir acı hissetmediğini ifade eden Kara, eski sağlığına en kısa sürede kavuşacağına inandığını söyledi.
Editör: TE Bilişim