“Tarımda bilişim” konusunda ders veren ilk akademisyenlerden biri olan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, yerel ve doğal tohumu yaşatmak amacıyla gerçekleştirilen organizasyonu "e-takas" olarak nitelendirirken, bazı öneri ve uyarılarda bulundu. Başkan Sındır, "İnternet üzerinden bilgi paylaşımı ve takas yaparken mutlaka bir filtrasyon olmalı. Tohum GDO'lu mu, bir hastalık taşıyor mu? Bu ve bunun gibi sorular karşılık bulduktan sonra paylaşım yapılmalı. Ayrıca, söz konusu tohumun hangi coğrafi ve fiziki şartlarda yetişeceği de kesinlikle belirtilmeli" diye konuştu.
Bornova Belediyesi olarak geçtiğimiz yıl ilk kez Kemalpaşa Belediyesi'nin de katılımı ile 'Tohum Takas Şenliği' düzenlediklerini hatırlatan Başkan Sındır, "Çok güzel bir etkinlikti. Bu yıl da Kemalpaşa'da yapmayı planlıyoruz. Sizler çok önemli bir organizasyonu gerçekleştiriyorsunuz. Kutluyorum ve her türlü desteğe hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.
Prof. Dr. Tayfun Özkaya ise, özellikle Amerika'da yaygın olan kent bahçelerinin önemine değinerek, Pınarbaşı'ndaki BMC Fabrikası'nın arkasında yer alan arazide benzeri bir çalışma yapılması önerisinde bulundu. Özkaya, "Maaşlarını alamayan işçilerin içerisinde olacağı bu çalışma ile oradaki hak arayışı mücadelesine de destek vermiş oluruz" şeklinde konuştu.
TEMA İzmir İl Temsilcisi Yardımcısı Merih Akın Yücel son çıkan tohum yasalarını eleştirirken, grup adına konuşan Ali Özırmak, Teoman Açıkbaş ve Mete Diren yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Toplantının sonunda katılımcılar, ücretsiz olarak dağıtılan yerel ve doğal tohumlardan aldı.
Editör: TE Bilişim