İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen açılış programı, Torbalı Gazi İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikler, sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Torbalı Gazi İlkokulu’nda düzenlenen kutlama programına İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, eğitim yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Programda yapılan konuşmalar, yeni eğitim öğretim yılına dair umut ve heyecan dolu mesajlar içerdi.

İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi: "Vatanı Sevmek Evlatlarına Sahip Çıkmakla Başlar"

İzmir İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi ise konuşmasında, eğitim camiasının her kademesinde fedakârca çalışan eğitimcilerin, Türkiye’nin geleceğine ışık tuttuğunu belirtti. Yahşi, “Aziz milletimizin istiklal ve istikbali için eğitimin her kademesinde fedakârca görev yapan eğitim ailesi olarak yeni bir eğitim öğretim yılına daha merhaba diyoruz,” ifadelerini kullanarak 2024-2025 eğitim öğretim yılının 9 Eylül İzmir’in kurtuluşuna denk gelmesinin ayrı bir anlam ve gurur taşıdığını vurguladı.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin önemine vurgu yapan Yahşi, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde yürütülen çalışmalarla ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefine emin adımlarla ilerlediğini belirtti. Eğitimin kalbinin sevgi ve ilgiyle atması gerektiğini ifade eden Yahşi, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Vatanı sevmek önce onun evlatlarına sahip çıkmakla başlar. Bugün ilimizde yaklaşık 850 bin öğrenci ve 60 bin öğretmenimiz ile büyük bir heyecanla ders başı yapıyoruz. Ecdadımızın tertemiz izlerini takip ederek bizleri yıldızlara taşıyacak neslin inşasına talibiz. Geleceğimiz olan çocuklarımıza olan güvenimiz tamdır.”

Öğretmenlere ve Velilere Önemli Mesajlar

İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, konuşmasında öğretmenlerin eğitim sistemindeki vazgeçilmez rolüne özellikle dikkat çekti. Eğitimin ana unsuru olarak öğretmenleri işaret eden Yahşi, teknolojinin eğitimde ne kadar ilerlerse ilerlesin, öğrencilerin ruhuna dokunan ve onların bireysel gelişiminde en büyük katkıyı sağlayanların her zaman öğretmenler olacağını vurguladı. "Sizler, her bir öğrencimizin potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için verdiğiniz özveri ve kararlılıkla medeniyetin inkişafında birer kilit taşısınız," diyerek, öğretmenlerin fedakârlık ve adanmışlıklarının Türkiye’nin güçlü geleceğinin teminatı olduğunu dile getirdi.

Dünyaya Nasıl Çocuklar Bırakacağımız Önemli

İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, velilere de seslenerek, çocukların yetiştirilmesinde ailelerin sorumluluğuna dikkat çekti. "Çocuklarımıza nasıl bir dünya bırakmayı dertlendiğimiz kadar, dünyaya nasıl çocuklar bırakacağımız da bir o kadar önemlidir," diyen Yahşi, ailelerin çocukların ilk öğretmenleri ve hayatlarındaki en önemli rehberler olduğunu vurguladı.

Velilerin, çocukların akademik başarısının yanı sıra vicdanlı, merhametli ve karakterli bireyler  olarak yetişmelerinde de büyük rol oynadığını belirterek, “Onlar için yapacağımız en kıymetli yatırım, koşulsuz sevgi ve ilgidir,” dedi. Yahşi, velilerden, geleceğin Türkiye’sini şekillendirecek nesillerin akıl, vicdan ve merhametle donatılmış bireyler olarak yetişmeleri için desteklerini esirgememelerini istedi.

İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, programda yaptığı konuşmada, hem İzmir’in kurtuluş günü hem de yeni eğitim öğretim yılının başlamasına değinerek şunları kaydetti:

"Geleceğimizin Gözbebeği Sevgili Yavrularımızı Selamlıyorum" Vali Elban,“Geleceğimizin göz nuru, yarınlarımız olan sevgili yavrularımızı en kalbi duygularımla saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Bugün bizim için iki özel gün bir arada gerçekleşiyor. Hem güzel İzmir’imizin hem de ülkemizin 102 yıl önce kurtuluşunun nişanesi olan 9 Eylül’ü idrak ettik. Temennim odur ki bu millet, daima bağımsız kalacak ve bu topraklar kıyamete kadar vatanımız olmaya devam edecektir. Ayrıca bugün yeni eğitim öğretim yılını da hep birlikte başlatıyoruz. 2024-2025 eğitim öğretim yılı sabah ilk ders ziliyle birlikte başlamış oldu.”

"İyi Yetişmiş Nesillerle Geleceği İnşa Edeceğiz"

YKS ek tercihler 6 Eylül’de başlayacak YKS ek tercihler 6 Eylül’de başlayacak

Vali Elban, Türkiye’nin dünyada söz sahibi bir millet olarak, gelecekte de bu gücünü sürdürmesi için eğitimli ve donanımlı nesiller yetiştirmenin önemine vurgu yaparak şöyle devam etti: “Biz, var olduğumuz günden bu yana iddialı bir milletiz. Bu iddiamızı sürdürebilmemiz için iyi düşünen, sağlıklı ve tam donanımlı nesiller yetiştirmek zorundayız. Bu sebeple eğitim öğretim dönemleri başladığında büyük bir heyecan yaşıyoruz. Yavrularımızı bir an önce çağın gerektirdiği bilgilerle donatmak, onları milletimizin ve inancımızın gereği olan güzel ahlakla bezemek için gayret ediyoruz. Hem memleketine, hem vatanına, hem ailesine yaraşır bir nesil yetiştirmek en büyük görevimizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için her anlamda yetişmiş bir nesle ihtiyacımız var.”

Editör: Ajans Ekip