Okul öncesinde almanız gereken en önemli önlem... Okul öncesinde almanız gereken en önemli önlem...

Okulların açılmasına kısa bir süre kaldı. Kırtasiye, servis ücreti gibi okul masraflarını karşılamaya çok sayıda velinin gücünün yetmediğini söyleyen Öğrenci Velileri Derneği, bu ürün ve hizmetlerde KDV’nin kaldırılmasını talep ediyor.


 

Yeni öğretim dönemi, 9 Eylül’de başlıyor. Aileler kırtasiye malzemeleri, ek kaynak kitapları, okul kıyafeti, servis hizmeti gibi büyük bir ekonomik yükle karşı karşıya. 

Birçok ailenin ekonomik sıkıntıdan çocuğunu okula gönderememeye başladığını söyleyen Öğrenci Velileri Derneği, okul masraflarından KDV’nin kaldırılması talebiyle Change.org’da bir imza kampanyası başlattı. Kampanyayı 30 binin üzerinde kişinin desteğini aldı. 

Şu anda kırtasiye ürünlerinin bazılarına %10 bazılarınaysa %20’lik KDV uygulanıyor. “Yüksek enflasyon ve zamlarla kırtasiye ve okul kayıt ücreti iki çocuklu bir aile için neredeyse asgari ücrete denk düşüyor” diyen Öğrenci Velileri Derneği, hiçbir çocuğun yoksulluktan ötürü eğitimden mahrum kalmaması için bu kampanyayı başlattıklarını ifade ediyor. 

En yüksek enflasyon eğitimde

Tüik’in Ağustos başında açıkladığı verilere göre, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup %104,80 ile eğitim

oldu.Kampanya: Change.org/OkulMasraflari adresinde. 

Editör: Ajans Ekip