İşsizlik oranı Ağustos ayında yüzde 8,5 oldu İşsizlik oranı Ağustos ayında yüzde 8,5 oldu
 Teknoloji alanındaki hızlı gelişmelerin yardımıyla Türkiye'de ve dünyada internet üzerinden ürün alım-satımının artması, elektronik ticaret hacmini önemli ölçüde yükseltti. 

İstatistiklere göre geçen yıl dünya çapında 1 trilyon 500 milyar dolarlık e-ticaret yapıldı. Çin ve ABD, 2014 yılında dünya çapında e-ticaret faaliyetlerinin yüzde 55'ini gerçekleştirdi.
E-ticaret hacminin  2015 yılında dünya çapında 1 trilyon 700 milyar dolara yükselmesi bekleniyor. Yapılan araştırmalar 12 milyondan fazla kişinin e-ticareti kullandığı Türkiye'de e-ticaret firmalarının bireysel tüketicilere yönelik satışlarının 20 milyar liraya yaklaşması, e-ticaretin daha da büyüyeceğini gösteriyor. 
Rekabet artıyor, alternatif yöntemler öne çıkacak
Uzmanlar, internet kullanıcı sayısının 45 milyona yaklaştığı Türkiye'de genç nüfusun e-ticaret için önemli bir potansiyel olduğuna dikkat çekiyor. Genç nüfus potansiyeli ile birlikte önemli bir ivme yakalayan  e-ticaretin genç nüfus avantajı, gelişmiş finansal ve lojistik alt yapı ile birlikte  toplam perakende içindeki oranının yükseleceği tahmin ediliyor.
Türkiye'de e-ticaret yatırımlarının son yıllarda hızla artması ve yeni oyuncuların da pazara girmesi rekabet çıtasını yükseltti. Büyük potansiyel barındıran e-ticaret sektöründe online mağazası olmayan markaların e-ticaret yatırımlarının yanı sıra küçük ve orta ölçekli siteler ile bireysel satıcılar da yer almaya başladı. 
Bu durumun birçok e-ticaret platformu için satış hacmini ve karlılığı artırmayı zorlaştırdığına dikkat çeken buypasa Genel Müdürü Gökhan Altıner, e-ticaret ile uğraşanların alternatif yöntem arayışına girdiğini belirtiyor.
"Türk e-ticaretinin rotası yurtdışı olacak"
E-ticarette alışveriş odaklı ziyaretçilere ulaşmanın satış ve karlılık artırmada önemli olduğunu vurgulayan Altıner; "E-ticaret hacminin büyümesi ile birlikte birçok marka ve kişi internet üzerinden ürün alım satım işine girdi. Ucuz ürün tedariğinin hızla kolaylaştığı günümüzde bu ürünlerin satılması ve pazarlanması noktasında sıkıntı çekiliyor. Büyük e-ticaret platformlarının alışveriş yapmaya odaklı hazır ziyaretçileri ve  reklam yapabilme gücü var. Küçük ve orta ölçekli e-ticaret siteleri ile bireysel satıcılar için bu avantajlar maalesef ya çok sınırlı ya da hiç yok. Pazarlama, tanıtım ve reklam desteği olmadan e-ticarette başarılı olmak zorlaşıyor.

Bunların yanı sıra yurtdışında yaşayan milyonlarca Türk'ü de unutmamak lazım. Türk ürünlerinin onlara ulaştırılması hem satışları hem de karlılık rakamlarını artıracak. Bu noktada buypasa olarak her geçen gün büyüyen e-ticaret sektöründe esnafın ve online mağazaların satış hacmini artırmanın yanı sıra aynı zamanda yurt dışına açılmasını kolaylaştırma konusunda çözümler sunuyoruz. Türkiye’nin mevcut e-ticaretini daha ileri bir noktaya taşıması için ürün ve hizmetlerin yurtdışındaki potansiyel alıcılara da sunulması kaçınılmaz olacak" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim